Lekkere wijn recepten

Andijviesalade met ei en spek

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram andijvie, in reepjes gesneden
  • 75 gram pancetta (of ontbijtspek) in plakken
  • 2 eetlepels bieslook
  • 2 zachtgekookte eieren, warm
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • ½ eetlepel Dijon mosterd
  • 1 eidooier
  • 2 teentje knoflook
  • 2 plakken witbrood, in blokjes gesneden
     

Bereiding

  1. Maak de vinaigrette door 4 eetlepels olie te mengen met 2 eetlepels rode wijnazijn en klop er met een garde de eetlepel Dijonmosterd en het eidooier doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
  2. Was de gesneden andijvie, droog ze met de slacentrifuge en breng over in een grote schaal.
  3. Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de plakken pancetta. Haal ze uit de pan als ze mooi gebruind zijn en zet apart. 
  4. Maak de croutons: zet de pan met het uitgebakken vet van de pancetta terug op het vuur en bak hierin de blokjes brood op laag vuur goudbruin en knapperig. Indien er te weinig vet is voeg dan nog een eetlepel olijfolie toe. 
  5. Kneus de teentjes knoflook met de platte kant van een koksmes. Voeg ze de laatste minuut toe aan de pan met brood, en roer om de smaak over te brengen. Zorg dat de knoflook niet verbrand. 
  6. Meng de sla met de dressing. Schep de spekjes en de croutons op de salade. Verwijder de teentjes knoflook.
  7. Pel de nog warme zachtgekookte eitjes voorzichtig, snijd ze in stukken en verdeel over de salade. Bestrooi het geheel lichtjes met zeezout en garneer als laatste met de gesneden bieslook. Serveer direct.
Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

Moderne, sappige en krachtige Portugese rosé

1

Herdade de São Miguel Alentejano Colheita Seleccionada Rosado 2019

Wijn uit Portugal - Alentejo

Fraaie Portugese rosé, met de geur van fijn rood fruit en lichte kruiden. De smaak is sappig, evenwichtig en fris. Prima wijn bij koude visgerechten, salades of licht kruidige pasta's.

Even geduld a.u.b.