Lekkere wijn recepten

Groene asperges met Romescosaus

Recept voor vier personen

Ingrediënten

  • 20 groene asperges, houtige deel verwijderd
  • 40 ml balsamicoazijn
  • 60 ml appelsap
  • 1 eetl olijfolie
  • 10 g witte amandelen, geroosterd

Voor de Romescosaus: 

  • 40 g witte amandelen, geroosterd
  • 40 g zuurdesembrood zonder korst, in blokjes van 3 cm
  • 250 g pruimtomaten, in blokjes
  • 2 eetl sherryazijn
  • 25 ml olijfolie
  • 1/2 middelgrote rode chilipeper, zaadjes verwijderd, grof gehakt

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de Romescosaus in een blender met 1 theelepel zout en gemalen zwarte peper en mix alles tot een puree. Zet vervolgens in de koelkast tot gebruik
  2. Wrijf de groene asperges in met olijfolie en rooster ze in een grillpan of contactgrill in 3-6 minuten (afhankelijk van de dikte) tot ze beetgaar zijn. 
  3. Doe de balsamicoazijn en appelsap in een steelpan en zet op hoog vuur. Laat de vloeistof tot de helft inkoken en haal dan van het vuur. 
  4. Warm de Romescosaus vlak voor serveren weer op. Schep de saus op de borden en leg de asperges erbij. Bestrooi met zeezout. Garneer met de balsamicosiroop en bestrooi met de amandelen.
Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden
Even geduld a.u.b.