Franse blauwe druif met als bakermat de Noord-Rhône – Côte-Rôtie, Hermitage, Cornas – die zich de afgelopen decennia ontpopt heeft als populaire wereldburger. In Australië is hij onder de naam shiraz zelfs de officieuze nationale druif. Wijn van syrah heeft vaak de geur en smaak van zwart fruit, peper, rook, zoethout en leer. Ook heeft hij aardig wat tannine en zuren, met het bijbehorende vermogen tot rijping. In Australië en ook Zuid-Afrika geeft men vaak de voorkeur aan een zwoelere stijl; in Nieuw-Zeeland en Californië neigen wijnmakers eerder naar de Europese stijl. In Europa is syrah buiten de Rhône onder meer te vinden in de Languedoc, al dan niet in blends met grenache en mourvèdre, en in landen als Spanje en Italië.
Wijn uit Frankrijk - Languedoc
Wat krijg je hier fantastisch veel wijn voor je geld! De wijn barst van het rijpe zwarte fruit (pure cassis en kersen), heeft betrekkelijk weinig tannines en smaakt dus heerlijk rond en romig.
Wijn uit Portugal - tejo
Gewoon door Verhaar zelf gemaakt! De Quinta da Alorna 'VerhaarBlend': een ëigen"wijn van Verhaar. Vanaf heden is mijn nieuwe jaargang 2018 weer verkrijgbaar. We hebben slecht 1200 flessen beschikbaar.
Wijn uit Portugal - Alentejo
Portugese rode wijn met een krachtig aroma van rijp rood fruit (bramen en bessen) en fijn eikenhout. De smaak is vol, aromatisch en aanhoudend. Heerlijk bij gegrild lams- of rundvlees, maar ook na de maaltijd.
Wijn uit Italië - Toscane
Dat behalve sangiovese ook Franse druiven het uitmuntend doen in Toscane is inmiddels bewezen. Het beroemdst om z’n wijnen van Franse druivenrassen is de aan de kust gelegen regio Bolgheri.
Wijn uit Frankrijk - Languedoc
Heerlijke zuidelijke wijn waarin je de zon proeft. Gestoofde kersen, krenten, machtig, kruidig en zwoel met behalve kracht ook de nodige elegantie.
Wijn uit Frankrijk - Rhône
Fraaie Franse rode wijn met een kruidig en fruitig aroma. De smaak is krachtig en evenwichtig. Heerlijk bij geurige stoofgerechten, maar ook bij lams- of rundvlees van de grill.
Wijn uit Frankrijk - Languedoc
De opkomst van de Zuid-Franse icoonwijnen begon in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw. Vaak waren dit extreme wijnen: overweldigend in wijnproeverijen, maar meestal overgeconcentreerd, zwaar en daardoor met weinig drinkplezier.
Wijn uit Frankrijk - Provence
Volrode Franse wijn met een aroma van rood fruit en kruiden. De pittige, intense smaak past - jong gedronken - goed bij kruidige gerechten. Eenmaal gerijpt erg lekker bij geroosterd vlees, lamsbout of gerijpte kazen.
Wijn uit Frankrijk - Languedoc
Volrode, fruitige wijn met nuances van rijpe bessen, bramen en lichte kruiden. De volle smaak is evenwichtig en toegankelijk; uitstekend bij vele vlees- en stoofschotels.
Wijn uit Frankrijk - Provence
Franse rosé met een fruitig aroma van aardbei en framboos, gemaakt van cinsault- en grenachedruiven. De smaak is zacht, droog en soepel. Heerlijk als aperitief, bij salades of in combinatie met vis.
Wijn uit Spanje - Almansa
Volle Spaanse rode wijn met een uitbundig aroma van rijp rood fruit, eikenhout en kruiden. De smaak is pittig en aromatisch. Lekker bij kruidige gerechten zoals pittige worst en stoofschotels.
Wijn uit Frankrijk - Rhône
Aromatische rode wijn uit Frankrijk, gemaakt van syrah-, grenache- en mourvèdredruiven. De smaak is zacht en fris: lekker bij kruidige stoofgerechten, zowel met vlees als groente, of koude voorgerechten.
Wijn uit Frankrijk - Provence
Sappige Franse rosé met een subtiel aroma van kruiden en fijn rood fruit. De romige smaak past goed bij salades met vis en olijfolie, gegrilde vis of vleesgerechten.
Wijn uit Frankrijk - Roussillon
Franse rode wijn met een aroma van eikenhout en kruiden en een krachtige smaak. Jong is deze wijn erg lekker bij kruidige of gegrilde gerechten. Gerijpt heerlijk bij lam of wild.
Wijn uit Frankrijk - Languedoc
Op ons verzoek maakte Arjolle een nieuwe, hedendaagse versie van de ooit zo succesvolle Cuvée de l’Arjolle. Deze rode wijn was in de jaren negentig het paradepaardje van het domein, maar stopte in 2005 door de opkomst van de populaire ‘mono en bi-cépages’, wijnen gemaakt van één of twee druivenrassen.