Wijn uit Spanje - Manchuela
Juan Antonio Ponce bewijst als geen ander dat je van onbekende druivenrassen in obscure wijnregio’s simpelweg briljante wijnen kunt maken. Al op zijn 17e studeerde deze markante Spaanse wijnmaker af als oenoloog.
Wijn uit Spanje - Manchuela
Dieprood van kleur, aromatisch van geur met jammig rijp rood fruit, kruiden en eikenhout. De smaak is rond en soepel, de afdronk aromatisch en eindigend met milde tannine. Prima wijn bij vele licht gekruide koude schotels of gerechten van de grill.
Wijn uit Spanje - Manchuela
Zo rustiek als het imago van obscure wijnstreek Manchuela, zo verfijnd en elegant is de wijn die Juan Antonio er maakt. Hij is dan ook niet de eerste de beste wijnmaker.
Wijn uit Spanje - Manchuela
Volrood van kleur, fris en pittig van aroma met nuances van vers rood fruit, lichte kruiden en specerijen. De smaak is soepel van inzet en ontwikkelt een frisse tannine in de geurige afdronk.
Wijn uit Spanje - Manchuela
Sinds mensenheugenis zijn er drie druivenrassen bepalend in de wijnbouw in Zuidoost-Spanje: garnacha, monastrell en bobal. Waar de twee eerstgenoemde internationale faam verwierven, werd de bobal veelal lokaal ingezet voor de productie van bulkwijnen, en raakte zo meer en meer in de vergetelheid.
Wijn uit Spanje - Manchuela
Elegante, sappige rode wijn met een pure geurexpressie van framboos, rode kers, laurier, munt en toast. Heerlijk mondvullend en verleidelijk in smaak met rood fruit, een opwekkende frisheid en soepele tannine.
Wijn uit Spanje - Manchuela
Volrode kleur, ingetogen van geur met rijp rood fruit en een milde kruidigheid. Na beluchting intenser van geur met rijpe en complexe tonen. Volle, compacte rode wijn met veel lengte en inhoud, fraai te combineren met kruidige schotels, wildgerechten of een rijpe kaas.
Wijn uit Spanje - Manchuela
Verleidelijke, volrode wijn. De geur is open, precies en verfijnd met rijp rood fruit, mooi eiken en kruiden. Intens en soepel in smaak met een perfect uitgebalanceerde frisheid en fijne tannines.