Lekkere wijn recepten

Krokant gebakken mul met mediterrane tomaatjes

Bereidingstijd: ca. 30 min.

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 4 rode mullen schoongemaakt, van de visboer
  • zout en peper
  • 100 g bloem
  • 4 el milde olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • verse basilicumblaadjes voor de garnering

Voor de tomaatjes:

  • 1 el milde olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 400 g snoeptomaatjes geel en rood
  • 2 rode uien in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • ½ tl chilivlokken
  • 150 g zwarte olijven zonder pit
  • 100 ml groentebouillon
  • bakpapier

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel alle ingrediënten voor de tomaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Hussel alles even goed door elkaar en bak de tomaatjes ca. 20 minuten in de oven.
  2. Bestrooi de mullen met zout en peper en wentel ze door de bloem, schud overtollig bloem eraf. Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak er de mul aan beide kanten in ca. 5 minuten knapperig en gaar in. Haal de vis uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Verdeel de tomaatjes over borden en leg hier de vis bovenop. Besprenkel met het citroensap en garneer met verse basilicumblaadjes. Lekker met knapperige ciabatta.

Per portie: ca. 482 kcal
32 g eiwit | 29 g vet | 17 g koolhydraten

Bronvermelding: Foodies Magazine
  Recept downloaden

1

Château Mourgues du Grès Costières de Nîmes Galets Dorés Blanc 2020

Wijn uit Frankrijk - Rhône

Fruitige, kruidige, droge witte wijn uit Costières de Nîmes van typische Rhônedruiven als roussanne, grenache blanc en vermentino. Verrassend goed als begeleider van tal van gerechten, zoals maaltijdsalades en gegrilde vis.

Even geduld a.u.b.