2020 Tenute Orestiadi Grillo DOC Sicilia – Gold – Best of Show Sicilia white Wijndomein Tenute Orestiadi werd opgericht door een coöperatie van wijnbouwers en de Orestiadi Foundation, een culturele instelling die de Siciliaans inheemse druiven (en kunst) wenst te promoten.
In tegenstelling tot de andere series van Alorna, worden deze wijnen van één druivensoort gemaakt die op specifieke percelen zijn geteeld. Binnen dit project streeft Quinta da Alorna naar het creëren van unieke, authentieke en onderscheidende wijnen.
BY OTT Côtes de Provence Rosé is een verfijnde en elegante wijn voor elke roséliefhebber. De druiven zijn afkomstig van geselecteerde wijngaarden in de Côtes de Provence die kenmerkend zijn voor hun extra finesse en complexiteit.
BY OTT Côtes de Provence Rosé is een verfijnde en elegante wijn voor elke roséliefhebber. De druiven zijn afkomstig van geselecteerde wijngaarden in de Côtes de Provence die kenmerkend zijn voor hun extra finesse en complexiteit.
Flesinhoud: 1500 ml
BY OTT Côtes de Provence Rosé is een verfijnde en elegante wijn voor elke roséliefhebber. De druiven zijn afkomstig van geselecteerde wijngaarden in de Côtes de Provence die kenmerkend zijn voor hun extra finesse en complexiteit.
Flesinhoud: 3000 ml
De Reserva das Pedras wijnen worden geproduceerd in de oude wijngaarden die in 1986 zijn geplant op het duizend jaar oude terroir van Charneca. Ze hebben groot respect voor het erfgoed van deze iconische wijngaarden, die staan op de plek waar de rivier de Tejo vroeger stroomde.
De druiven worden ontsteeld en vergist in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 25 °C gedurende 8-10 dagen. De maceratie op de schillen duurt 15-18 dagen, dit is noodzakelijk voor een betere de extractie van aroma’s en om zo de natuurlijke tannines van de wijn te verbeteren.
Ontsteelde en zacht geperste druiven worden gevinifieerd volgens het traditionele “ondergedompelde dop” systeem, zorgvuldig gecontroleerd om delicate tannines en rassen fruit te extraheren kenmerken. De gisting en maceratie duren 12/15 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van maximaal 28°C.
In tegenstelling tot de andere series van Alorna, worden deze wijnen van één druivensoort gemaakt die op specifieke percelen zijn geteeld. Binnen dit project streeft Quinta da Alorna naar het creëren van unieke, authentieke en onderscheidende wijnen.